News
Batal
KATEGORI
link has been copied
33
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/51a0be8e0b75b4264b000006/selingan---obama-langgar-protokol-marinir--lagi
Presiden Amerika Serikat (AS) Barack Obama melanggar protokol militer ketika memasuki helikopter Marine One. Tepat setelah salah satu prajurit memberikan hormat kepada Obama di dekat helikopter, Obama justru langsung masuk ke helikopter. Meski demikian, beberapa saat kemudian presiden berkulit hitam itu langsung keluar dari helikopter, menghampiri prajurit itu, dan menyalaminya. Obama tampaknya me
Lapor Hansip
25-05-2013 20:37

Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )

Presiden Amerika Serikat (AS) Barack Obama melanggar protokol militer ketika memasuki helikopter Marine One. Tepat setelah salah satu prajurit memberikan hormat kepada Obama di dekat helikopter, Obama justru langsung masuk ke helikopter.



Meski demikian, beberapa saat kemudian presiden berkulit hitam itu langsung keluar dari helikopter, menghampiri prajurit itu, dan menyalaminya. Obama tampaknya menyadari kesalahannya karena sudah melanggar protokol. Demikian, seperti diberitakan Daily Mail, Sabtu (25/5/2013).



Ketika menyalami prajurit Marinir itu, Obama pun tampak tersenyum. Obama sepertinya mengutarakan leluconnya ke prajurit itu, karena lupa membalas hormatnya.



Seperti diketahui, pelanggaran protokol itu bukanlah pelanggaran pertama yang dilakukan oleh Obama selaku panglima tertinggi militer. Pada pekan lalu, Obama juga dikritik ketika meminta dua prajurit Marinir yang mengenakan seragam untuk megang payung untuknya saat berpidato Perdana Menteri Turki Recep Tayyip Erdogan.



Pensiunan Angkatan Udara AS, Letjen Thomas McInereney, mengatakan bahwa Presiden AS saat itu sudah menghina Marinir. Para prajurit Marinir yang diminta memegang payung itu terlihat bak seorang pelayan restoran.



"Presiden sudah kehujanan sebelum payung dan Marinir itu datang. Saya rasa hal ini sama saja dengan menghina Marinir," ujar McInerney.

sumber

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

menunggu komentar pak garand atau pak HH SAM
0
icon-close-thread
Thread sudah digembok
Halaman 1 dari 2
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
25-05-2013 20:53
hehe emang sentimen sama marinir apa lagi banyak pikiran nih anak menteng emoticon-Big Grin

0 0
0
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
25-05-2013 23:08
Saya masih ingat waktu dulu Bill Clinton baru terpilih. Banyak orang yg was-was sebab Clinton tidak punya background militer sama sekali. Memang dia canggung, saat memberikan penghormatan balik pun dia tetap tampak canggung hingga akhir masa jabatan. Namun Clinton justru belajar ttg tata cara dan protokol militer dan mengikutinya sedapat mungkin. Sangat berbeda dgn Obama dimana dia akan memberikan perintah knowing that it will violate military protocols.

Memang itu hak seorang Commander in Chief utk memberikan perintah yg melanggar protocol. Namun seorang CiC yg bijak tidak akan mengeluarkan executive order yg justru menempatkan bawahannya di posisi yg terjepit antara mematuhi peraturan tertulis yg sudah baku, dan mematuhi EO dari his/her CiC. Damned if you do, damned if you don't situation. Inilah satu karakter Obama yg menurut saya mengkhawatirkan. It is like saying .. "I am the CiC, I can do whatever I want." Persetan dengan hukum, peraturan, dan protokol yg sudah baku dan tertulis jelas.
0 0
0
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
25-05-2013 23:19
Quote:
Seperti diketahui, pelanggaran protokol itu bukanlah pelanggaran pertama yang dilakukan oleh Obama selaku panglima tertinggi militer. Pada pekan lalu, Obama juga dikritik ketika meminta dua prajurit Marinir yang mengenakan seragam untuk megang payung untuknya saat berpidato Perdana Menteri Turki Recep Tayyip Erdogan.



Pensiunan Angkatan Udara AS, Letjen Thomas McInereney, mengatakan bahwa Presiden AS saat itu sudah menghina Marinir. Para prajurit Marinir yang diminta memegang payung itu terlihat bak seorang pelayan restoran.


kayaknya kalo disini malah ada rasa kebanggaan mayungin big bos dgn pake seragam pas kepanasan dan kehujanan emoticon-Embarrassment
Diubah oleh dika160507
0 0
0
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
25-05-2013 23:21
Quote:Original Posted By garandman
Saya masih ingat waktu dulu Bill Clinton baru terpilih. Banyak orang yg was-was sebab Clinton tidak punya background militer sama sekali. Memang dia canggung, saat memberikan penghormatan balik pun dia tetap tampak canggung hingga akhir masa jabatan. Namun Clinton justru belajar ttg tata cara dan protokol militer dan mengikutinya sedapat mungkin. Sangat berbeda dgn Obama dimana dia akan memberikan perintah knowing that it will violate military protocols.

Memang itu hak seorang Commander in Chief utk memberikan perintah yg melanggar protocol. Namun seorang CiC yg bijak tidak akan mengeluarkan executive order yg justru menempatkan bawahannya di posisi yg terjepit antara mematuhi peraturan tertulis yg sudah baku, dan mematuhi EO dari his/her CiC. Damned if you do, damned if you don't situation. Inilah satu karakter Obama yg menurut saya mengkhawatirkan. It is like saying .. "I am the CiC, I can do whatever I want." Persetan dengan hukum, peraturan, dan protokol yg sudah baku dan tertulis jelas.


Tapi ironis juga ya oom, dah 2x masa jabatan sebagai Pangti Angkatan Bersenjata AS "tidak tahu" protokoler masing2 angkatan. Nunggu pembabaran om Brigjen Sam....
0 0
0
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
26-05-2013 05:32
segitu besarnya kah masalah payung dan hormat?? bukannya yg harus ditegur itu ajudannya obama ya? masa sampe g ada yg pegangin payung, sampe2 harus minta tolong marinir.
0 0
0
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
26-05-2013 07:23
masih bisa di toleransi,,, emoticon-Embarrassment
0 0
0
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
26-05-2013 07:36
Kalo dari segi ini ada untungnya juga indo punya presiden jenderal, jadi tau betul protokoler militer emoticon-Malu (S)


Bukan kampanye ya emoticon-Peace
0 0
0
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
26-05-2013 10:27


Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
Obama strode past a young Marine on his way to his presidential chopper, forgetting to return the young man's salute. He was traveling to Annapolis to deliver the commencement address at the U.S. Naval Academy

Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
Better late than never? Obama did return a salute from Marines flying the aircraft and sitting inside the cabin, but left the Marine at the bottom of the stairs high and dry

Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
Uh oh! The president stepped back off of Marine One and onto the South Lawn of the White House after realizing that he hadn't saluted the Marine corporal on his way to the helicopter

Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
R-E-S-P-E-C-T? Obama never gave the Marine a chance to complete the saluting routine, choosing instead to shake his hand

Quote:Obama was on his way to deliver the commencement address at the U.S. Naval Academy, which graduates hundreds of future naval officers and Marines every year.

'Uhhhh boy,' wrote Keith Koffler on his White House Dossier blog. 'And he was on his way to give the commencement address at Annapolis.'

'I’ve never seen this happen in 15 years covering the White House,' Koffler added. 'Someone clearly noticed, or Obama remembered, and he came back out and shook the Marine’s hand. Which I’ve also never seen.'


US Journalist selalu suka yang seperti ini emoticon-Ngakak
0 0
0
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
26-05-2013 10:37
lha presiden US banyak pikiran stres pusing tertekan doi jalan kedepan pikiran kemana2 wajar aja yang kek gene jadi lupa. diambil positifnya saja lah.
0 0
0
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
26-05-2013 11:02
Quote:Original Posted By Bowo1908
Kalo dari segi ini ada untungnya juga indo punya presiden jenderal, jadi tau betul protokoler militer emoticon-Malu (S)


Bukan kampanye ya emoticon-Peace


presiden terbaik 2014 tetep Subur-Rhoma

pendukung poligami emoticon-Ngakak
0 0
0
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
26-05-2013 11:09
Quote:Original Posted By TheAxis.Of.Evil


presiden terbaik 2014 tetep Subur-Rhoma

pendukung poligami emoticon-Ngakak


rhoma-aceng emoticon-Cool

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@18s : masih bisa ditoleransi ya??

@cocema : positifnya apa??
0 0
0
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
26-05-2013 11:28
Seandainya ini terjadi dikita kira2 bagaimana reaksi semuanya yah. Pasti ada yang bilang ah lebay Marinirnya, ada yg bilang biasa saja, ada yg bilang gitu aja kok repot, sesuatu banget yah, atau ada yg bilang Presiden kan punya hak istimewa ect.....
emoticon-Big Grin
Diubah oleh venom.jeka
0 0
0
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
26-05-2013 12:11
Quote:Original Posted By anaknyabudjem


@18s : masih bisa ditoleransi ya??

@cocema : positifnya apa??


iya.. kata om garand juga itu hak seorang Commander in Chief... emoticon-Embarrassment
0 0
0
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
26-05-2013 13:25
The Marine saluting and the President.

Dekonstruksi masalah agar mudah dilihat dari kacamata politics and statesmanship di US adalah sebagai berikut.

1. The young Marine adalah representation of the Nation.
2. The CiC adalah representation of the mandated executive.
3. Both representations should be saluting each other.

Don't have to salute the rank but salute the representation thereof. As simple as that.

The Corporate respect the CEO as their elected leader, and the CEO respect the Corporate who writes his paycheck every now and then. emoticon-Cendol (S)

A true leader is bound to be set as example.
What examples do we have so far?

Salam.
0 0
0
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
26-05-2013 13:28
Quote:Original Posted By HHSam
What examples do we have so far?

Salam.


anak menteng update emoticon-Cool

karena hormat terlalu mainstream emoticon-Ngakak
0 0
0
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
26-05-2013 15:10
Quote:Original Posted By TheAxis.Of.Evil


anak menteng update emoticon-Cool

karena hormat terlalu mainstream emoticon-Ngakak


Obama ikut tren anti-mainstream emoticon-Ngakak (S)
Pernah ada yg bilang..Masuk marinir dengan berbagai rintangan dan perjuangan selama berbulan bulan hanya untuk : "Megangin payung" emoticon-Hammer (S)
0 0
0
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
26-05-2013 15:20

To salute or not? Obama's handshake sparks debate

Quote:Original Posted By HHSam
The Marine saluting and the President.

Dekonstruksi masalah agar mudah dilihat dari kacamata politics and statesmanship di US adalah sebagai berikut.

1. The young Marine adalah representation of the Nation.
2. The CiC adalah representation of the mandated executive.
3. Both representations should be saluting each other.

Don't have to salute the rank but salute the representation thereof. As simple as that.

The Corporate respect the CEO as their elected leader, and the CEO respect the Corporate who writes his paycheck every now and then. emoticon-Cendol (S)

A true leader is bound to be set as example.
What examples do we have so far?

Salam.


(CNN) – Fans of "The West Wing" remember well the fake President Josiah Bartlett's advice when boarding the presidential helicopter, Marine One: duck.

He might easily have offered this advice as well: salute.
Those who closely watch the president's every step and gesture noticed Friday he didn't salute the Marine standing guard at the foot of the chopper's stairs. After boarding and then shaking hands with the pilots, he quickly exited the chopper, and offered a handshake to the Marine at the steps, then returned for the short ride to Annapolis, Maryland for the United States Naval Academy commencement.

It's become tradition for presidents to salute the military officers he encounters when boarding the official helicopter, a tradition which is widely understood as begun by President Ronald Reagan in 1981.

But to not salute is not a break in protocol or a violation of any rule.

Nor was it likely a slight to the military. After all, Obama told the graduates in Annapolis later Friday morning, "Today we salute all the Americans who made the ultimate sacrifice in these wars, including 18 graduates of this Academy. We honor them all, now and forever."

The tradition is believed to have been started by Reagan. The story goes that he consulted the Marine Corps commandant who "told the president that as commander in chief he could salute anybody he wished," Smithsonian Magazine editor Carey Winfrey wrote in the New York Times.

It's not thought that President Dwight Eisenhower, who attained the rank of five-star general prior to his election and was the first commander-in-chief to ride a helicopter, saluted his pilot, and those before him would not have had the chance.

A hallmark of the U.S. military is that it is overseen by a civilian commander-in-chief. Some suggest the presidential salute to the troops is a sign of respect; others say it is not customary to offer a salute when out of uniform, and a sign of the over-militarization of the presidency.

And while the helicopter's rotor blades aren't spinning when a president approaches, there is still a reason for him to duck. It's to avoid hitting his head on the door opening which is a little low. (That noise you hear in the video is the aerial power unit on the helicopter running ahead of engaging the rotors.)

emoticon-Shakehand2femoticon-Angkat Beer
0 0
0
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
26-05-2013 15:31

On Board Marine One - National Geographic Documentary



Published on 11 Mar 2013
National Geographic Channel takes viewers On Board Marine One to reveal the incredible challenges and imminent dangers of protecting the President and Vice President.
We'll take to the skies with the presidential helicopter Marine One as it flies to the nation's largest city. To protect the President, Marine One must flawlessly coordinate with the Marines, the New York Police Department, and the Secret Service.

Marine One is the call sign of any United States Marine Corps aircraft carrying the President of the United States. It usually denotes a helicopter operated by the HMX-1 "Nighthawks" squadron, either the large VH-3D Sea King or the newer, smaller VH-60N "WhiteHawk". A Marine Corps aircraft carrying the Vice President has the call sign Marine Two.
The first use of helicopters for presidential transport was in 1957, when President Dwight D. Eisenhower traveled on a Bell UH-13J Sioux. The President needed a quick way to reach his summer home in Rhode Island, as Air Force One could not land at either the White House or the summer home. Eisenhower instructed his staff to look into alternative modes of transportation and a Sikorsky UH-34 Seahorse helicopter was commissioned. The early aircraft lacked the "creature comforts" found on its modern successors, such as air conditioning and toilets for inflight use.

In 1958, the H-13 was replaced by the Sikorsky H-34, and in 1961 by the VH-3A. Not long after the mode of presidential transport was introduced, presidential aides asked the Marine Corps to look into the White House South Lawn as a helicopter landing zone. Ample room was present, and the protocol was established.
Until 1976, the Marine Corps shared the responsibility of helicopter transportation for the president with the United States Army. Army helicopters used the call sign Army One while the president was on board. The VH-3D replaced some VH-3As in 1978, and the remaining VH-3As were replaced by the VH-60N beginning in 1989.

The current VH-3 helicopters used by HMX-1 are aging and in 2002 the VXX competition was started to find a replacement. The helicopter selected was the Lockheed Martin VH-71 Kestrel, a derivative of the AgustaWestland AW101. In April 2009, the VH-71 program was canceled due to cost overruns. In February 2010, the navy issued a request for information to the aviation industry. Responses will be used to restart the VXX contest.
On July 16, 2009, Marine One flew with an all-female crew for the first time, as the final flight of the first female to fly the president: Major Jennifer Grieves. To date, Marine One has not been the subject of any accident or attack.
0 0
0
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
26-05-2013 20:55
Quote:Original Posted By HHSam
The Marine saluting and the President.

Dekonstruksi masalah agar mudah dilihat dari kacamata politics and statesmanship di US adalah sebagai berikut.

1. The young Marine adalah representation of the Nation.
2. The CiC adalah representation of the mandated executive.
3. Both representations should be saluting each other.

Don't have to salute the rank but salute the representation thereof. As simple as that.

The Corporate respect the CEO as their elected leader, and the CEO respect the Corporate who writes his paycheck every now and then. emoticon-Cendol (S)

A true leader is bound to be set as example.
What examples do we have so far?

Salam.


This!

Bang Sam, have you ever considered running for a public office? I will help out with your campaign!

My older daughter has an aspiration to be a politician.
She will be the liberals nightmare ... muslim, immigrant, highly intelligent, pro 2nd, hunter, shooter, (will be as soon as she turns 18) gun owner, strong leadership, supportive of the military, love to debate (and wins), involved in various community service as volunteers, supports legal immigration (she is one) and opposes illegal immigration, compassionate to those less fortunate (she stands up in front of bullies to protect the bullied, she motivate kids who have no support from home due to messed up parents ... one of these kids received the award of "most improved" student in school) ... but she is only 14 ... will be a while before my family is gearing up to support her run for public office. In the mean time, if you choose to retire from the Corps and run for public office, call me.
Diubah oleh garandman
0 0
0
Selingan - Obama Langgar Protokol Marinir ( lagi )
26-05-2013 21:07
Quote:Original Posted By garandman
My older daughter has an aspiration to be a politician.


waduh....

nasibmu mor...... emoticon-Matabelo

tambah jauh
0 0
0
Halaman 1 dari 2
icon-hot-thread
Hot Threads
obrolan-hangat-logo
Obrolan Hangat
Copyright © 2021, Kaskus Networks, PT Darta Media Indonesia