News
Batal
KATEGORI
link has been copied
49
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/526ff2acbecb17b32a000001/jamaah-bekasiyah-korsel-beli-s3-viking-dari-boneyard
ADEX 2013: Lockheed Martin offers refurbished Viking aircraft to Korean and US navies Gareth Jennings, Seoul - IHS Jane's Defence Weekly 28 October 2013 Lockheed Martin is to resurrect the retired S-3 Viking aircraft in order to fulfil requirements for both the Republic Of Korea Navy (RoKN) and the US Navy (USN), a company official told IHS Jane's on 29 October. Speaking at the Seoul International
Lapor Hansip
30-10-2013 00:38

[JAMAAH BEKASIYAH] Korsel beli S3 Viking dari Boneyard

ADEX 2013: Lockheed Martin offers refurbished Viking aircraft to Korean and US navies

[JAMAAH BEKASIYAH] Korsel beli S3 Viking dari Boneyard

Gareth Jennings, Seoul - IHS Jane's Defence Weekly
28 October 2013

Lockheed Martin is to resurrect the retired S-3 Viking aircraft in order to fulfil requirements for both the Republic Of Korea Navy (RoKN) and the US Navy (USN), a company official told IHS Jane's on 29 October.

Speaking at the Seoul International Aerospace and Defence Exhibition (ADEX) in South Korea, Steve Pigott, Director Business Development International Air Mobility Programs, said that the company is looking to refurbish a number of mothballed Vikings, which it will offer to the RoKN as a maritime patrol (MPA) and anti-submarine warfare (ASW) platform, and to the USN for carrier on-board delivery (COD) and air-to-air refuelling (AAR).

"There are about 50 to 100 S-3s in the boneyard [at Davis-Monthan Air Force Base in Arizona] that have a lot of life left in them," he said. "As the [original equipment manufacturer], we would do a nose-to-tail overhaul of them [and] fit them with the required systems."

With regard to the South Korean requirement, the RoKN is looking for approximately 20 aircraft to augment the 16 Lockheed Martin P-3C/CK Orions it is currently upgrading.

"We responded to the Korean government's request for information [RFI] a couple of months ago. Based on this RFI, we believe that the S-3 is the way that Korea wants to go," said Pigott.

Pigott said that the aircraft would be given both an ASW and MPA capability, with sonobuoys and acoustic detection systems. Pigott was unable to say at this time if the aircraft will be equipped with torpedos, and/or a magnetic anomaly detector. While Pigott said that the mission system has yet to be decided, he confirmed that it would developed and installed by Lockheed Martin.

The RoKN is looking to make a decision on its MPA requirement in 2016, with the selected aircraft set to enter service in 2017.

Having retired the type from service in 2009, the USN is being offered the S-3 to fulfill its COD and AAR requirements. "[Lockheed Martin is] actively promoting the S-3 to the US Navy, but we've not received a response yet," Pigott said, adding; "We think the navy might be very interested in the Viking for COD to support the current C-2 [Greyhound], and for aerial refuelling [to support or replace the Boeing F/A-18E/F Super Hornet in the role]."

Pigott noted that, while the refurbishment of the S-3 for the RoKN's ASW and MPA requirements would be relatively straightforward, taking "months rather than years", it would be a more complicated affair converting the airframes into COD platforms.

Piggot added that, while Lockheed Martin is focusing its S-3 efforts on RoKN and the USN, it is ready to offer the platforms to other customers should they be interested. There are currently four S-3 aircraft being flown as test platforms by NASA's Glenn Research Center in Ohio.

http://www.janes.com/article/29013/a...and-us-navies?

[JAMAAH BEKASIYAH] Korsel beli S3 Viking dari Boneyard

Lockheed S3 viking


Lockheed S3 viking


Ternyata kroya juga doyan pesawat era 70-an dan di resurrect dari boneyard
0
Tampilkan isi Thread
icon-close-thread
Thread sudah digembok
Halaman 3 dari 3
[JAMAAH BEKASIYAH] Korsel beli S3 Viking dari Boneyard
11-09-2015 16:09
enaknya jadi anak emas Murica -_-
0 0
0
[JAMAAH BEKASIYAH] Korsel beli S3 Viking dari Boneyard
11-09-2015 17:45
Quote:Original Posted By Marechaussee
Mungkin kalo di kasus Tomcat, US udah melaju di teknologi pesawat tempur jauh melebihi jamannya si kucing.... Jadi pertimbangan bisa di segi efisiensi, sebab mengupgrade, merawat, dan membiayai operasi Tomcat mungkin dirasa sudah tidak efisien lagi. Platform Hornet/Super Hornet sudah dirasa cukup utk mengganti 2 fungsi sblmnya, A-6 intruder utk Recon/Attack, dan F-14 utk Fighter/Interceptor. Nanti kalo ada Growler, EA-6B yg akan MPP.... (ataukah sudah?).
Kedua, kita bisa liat di kasus IRIAF, sebagai operator satu2nya F-14A didunia saat ini, si Kucing masih handal utk diajak perang. Tapi the only reason IRIAF bisa punya, hanya semata-mata politik masa lalu US, nothing more. Kalo boleh turn back the clock, rasanya tidak akan pernah mereka lepasin teknologinya Tomcat ke negara lain. Even Israel pun ga punya kan? Cmiiw..


Buat menghemat ya mending taruh aja di boneyard terus biarin sampe busuk. Kenyataannya kan enggak, karena Amerika Serikat justru mengeluarkan biaya ekstra untuk menghancurkan (ya, demolition itu juga perlu biaya). Jadi bukan semata-mata masalah efisiensi.

Quote:Original Posted By merkapa
ah gak diancurin,dioper lagi ke iran


Ya kita kan bicara yang secara resmi, merk, bukan yang secara klandestin emoticon-Stick Out Tongue

Quote:Original Posted By kokoarico
enaknya jadi anak emas Murica -_-


Baru dapet pesawat S3 Viking yang udah dipensiunin dari USN dibilang anak emas ya? emoticon-Stick Out Tongue

0 0
0
[JAMAAH BEKASIYAH] Korsel beli S3 Viking dari Boneyard
11-09-2015 18:02
Quote:Original Posted By kokoarico
enaknya jadi anak emas Murica -_-


Anak emas itu kayak iran bisa beli sakarwpe dewe tomcat, phoenix, harpoon. Israel aja sampek ngira buerattttt
0 0
0
[JAMAAH BEKASIYAH] Korsel beli S3 Viking dari Boneyard
11-09-2015 18:13
Quote:Original Posted By merkapa
Anak emas itu kayak iran bisa beli sakarwpe dewe tomcat, phoenix, harpoon. Israel aja sampek ngira buerattttt


Hihihi... lha Shah Iran pengen beli pespur yang bisa buat ngejar MiG-25, langsung ama Amerika dikasih demo F-14 Tomcat ama F-15 Eagle yang saat itu masih kinyis-kinyis... gimana gak enak coba? emoticon-Stick Out Tongue
0 0
0
[JAMAAH BEKASIYAH] Korsel beli S3 Viking dari Boneyard
11-09-2015 20:12
Quote:Original Posted By stuka1788


Buat menghemat ya mending taruh aja di boneyard terus biarin sampe busuk. Kenyataannya kan enggak, karena Amerika Serikat justru mengeluarkan biaya ekstra untuk menghancurkan (ya, demolition itu juga perlu biaya). Jadi bukan semata-mata masalah efisiensi.



Ya berarti ada alasannya kalo emang mrk keukeuh demolishing sisa Tomcat.....
Yang dipublikasi ya cuman ini.....

Pentagon shreds F14s to keep parts from Iran
http://usatoday30.usatoday.com/news/...-tomcats_n.htm

detailnya ini...

Quote:When it retired the F-14 last fall, the Defense Department intended to destroy spare parts unique to the Tomcat but sell thousands of others that could be used on other aircraft. It suspended sales of all F-14 parts after The Associated Press reported in January that buyers for Iran, China and other countries had exploited gaps in surplus-sale security to acquire sensitive U.S. military gear, including F-14 parts.

http://www.tulsaworld.com/news/f--de...faf754948.html

.....Whatever happens in the Black market, stays in Black market..... needless to say... emoticon-Smilie

Sorry jadi OOT....
Diubah oleh Marechaussee
0 0
0
[JAMAAH BEKASIYAH] Korsel beli S3 Viking dari Boneyard
17-09-2015 14:22
Quote:Original Posted By stuka1788





Baru dapet pesawat S3 Viking yang udah dipensiunin dari USN dibilang anak emas ya? emoticon-Stick Out Tongue


Setidaknya mereka ngajuin mau barang ini langsung di iyain uwak sam emoticon-Big Grin, lah kita ngajuin F-16 aja masih mbulet
Quote:Original Posted By merkapa


Anak emas itu kayak iran bisa beli sakarwpe dewe tomcat, phoenix, harpoon. Israel aja sampek ngira buerattttt


bukannya itu dulu yah, klo sekarang beda kan?
0 0
0
[JAMAAH BEKASIYAH] Korsel beli S3 Viking dari Boneyard
17-09-2015 14:42
Quote:Original Posted By kokoarico
Setidaknya mereka ngajuin mau barang ini langsung di iyain uwak sam emoticon-Big Grin, lah kita ngajuin F-16 aja masih mbulet


Mbulet gimana?

Penawaran awal yang disetujui kan memang hibah 32 buah F-16 block 25 yang diupgrade jadi block 32, tapi gara2 Komisi I mintanya jadiin block 52 akhirnya cuman dapet 24 biji block 25 "yang disetarakan ke 52" dan dikenal dengan nama 52ID.

Lagian pesawat udah pensiun gini apanya yang mau dibuletin, sih?

Diubah oleh stuka1788
0 0
0
[JAMAAH BEKASIYAH] Korsel beli S3 Viking dari Boneyard
17-09-2015 15:01
Quote:Original Posted By stuka1788


Mbulet gimana?

Penawaran awal yang disetujui kan memang hibah 32 buah F-16 block 25 yang diupgrade jadi block 32, tapi gara2 Komisi I mintanya jadiin block 52 akhirnya cuman dapet 24 biji block 25 "yang disetarakan ke 52" dan dikenal dengan nama 52ID.

Lagian pesawat udah pensiun gini apanya yang mau dibuletin, sih?


ohh begitu toh, gw kira masih jadi permasalahan haha

0 0
0
[JAMAAH BEKASIYAH] Korsel beli S3 Viking dari Boneyard
18-09-2015 21:27
COBALAH ENTE PIKIR DULU DAN RENUNGKAN DALAM2, drmana mereka bisa dapet ammo phoenix, sparrow dan sidewinder plus mesin dan SUCAD buat bikin terbang itu trio setan besar (Phantom, Tiger dan Tomket) selama 8 TAON perang (8 TAON loh) , kita aja diembargo 10 TAON cuman segelimtir l;oh yg bisa terbang . ini prang 8 taon kayak napasnya (RUDAL ama SPARES) GAK HABIS Quote:Original Posted By kokoarico

Setidaknya mereka ngajuin mau barang ini langsung di iyain uwak sam emoticon-Big Grin, lah kita ngajuin F-16 aja masih mbulet


bukannya itu dulu yah, klo sekarang beda kan?


0 0
0
Halaman 3 dari 3
icon-hot-thread
Hot Threads
obrolan-hangat-logo
Obrolan Hangat
Copyright © 2021, Kaskus Networks, PT Darta Media Indonesia